català
castellano
english
frances
italiano
 

Publicacions

   
 
   

LLIBRE - Desembre 2009

 

Cal aérea en pasta - Apuntes para su buen uso”, Edició Joystuc, juntament amb M. Guixeras.

 

Sinopsis: 

 

Amb aquest llibre no pretenem fer una reivindicació romàntica d’un antic material de construcció, sinó una posada en valor d’un material, la calç grassa, que malgrat el seu caràcter mil.lenari, és plenament vigent i fins i tot imprescindible per a la construcció en la societat actual preocupada, i amb raó, del medi ambient i de les emissions excessives de CO2.
La finalitat d’aquestes anotacions, ha estat d’una banda intentar trencar la confusió existent entorn d’un material noble, el funcionament del qual i ús semblen més un secret que simple coneixement teòric i pràctic, alhora que desmitificar la complexitat de la seva aplicació, ja que pensant que potser no sigui tan complicat utilitzar-ho, puguem començar a fer-ho.
Utilitzem materials de la “era del plàstic” pensant, inconscientment, tenir suficients coneixements sobre el comportament de tots ells i de la seva degradació, quan després dels últims 50 anys podem constatar els greus problemes que comporten, tant mediambientals com a socials i econòmics.
A nivell mediambiental, solament resulta vàlida l’elecció d’un criteri que recolzi una indústria química neta, utilitzant recursos naturals i renovables.

 
Cal Aérea en Pasta_Apuntes para su buen uso
   

 

 

   
PVP:  16 Eur.
 
                   
 
                   
 
                   
 
     

ARTICLE - Desembre 2010

   

La cal: tradición del pasado pero innovación en la actualidad”, en l'Anuari de la Revista ECOHABITAR de bioconstrucció, juntament amb M.Guixeras.

 
ECOHABITAR
 
                   
 
   

ARTICLE - Maig 2010

   

“Perquè la calç: quina, quan i com” en la Revista UNICUM nº8 de l'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya, juntament amb M. Guixeras.

 
UNICUM
 
                   
 
   

PÒSTER - Maig 2010

 

“La calç dels avantpassats: sostenibilitat actual en restauració” en el XII Reunió Tècnica del Grup Tècnic (Associació Professional de Conservadors i Restauradors de Catalunya): “Vers una conservació-restauració sostenible: reptes i projectes”, al Museu d'Art de Catalunya, juntament amb M.Guixeras.

 
 
                   
 
 
 
 
 
       
  Contingut
Botiga Online
Contacte
       
 
 
 
     
 
 
 
   
Copyright © 2012 Sònia Argano